Annas kolakakor och den bästa kladdkakan

Kolakakor är den godaste småkakan tycker jag och kladdkakor går också alltid hem också. Det här är recepten jag använder när jag bakar till Veras och Rebeccas café under tennisveckan i Ljugarn.

Kolakakor är den godaste småkakan tycker jag och kladdkakor går också alltid hem också. Det här är recepten jag använder när jag bakar till Veras och Rebeccas café under tennisveckan i Ljugarn.
Sätt ugnen på 175 grader
Rör ihop margarin, socker, vaniljsocker och sirap. (Det är allra enklast att mojsa ihop allt med händerna.) Se till att det inte är några smörklumpar när du är färdig.
Tillsätt mjöl som blandats med bakpulver. Arbeta ihop med händerna till en deg.
Gör tre rullar och lägg över en plåt. Alla tre rullarna får plats. Platta till rullarna med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen tills längderna är gyllenbruna. Det tar ca 10-12 minute.
Skär längderna i rejäla kakbitar.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan när smöret smält.
Vispa ner socker och vaniljsocker med en elvisp.
Vispa ner äggen och sikta ned mjöl och kakao så att det inte blir klumpigt.
Häll i en smörad och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i ca 15 minuter.
Låt kakan kallna - helst i kylskåp.