skip to Main Content

Försvinnande goda glutenfria havrebollar

Försvinnande Goda Glutenfria Havrebollar

De här havrebollarna är helt galet goda (och bakas inte bara när vi får besök av glutenintoleranta.) Det går att frysa in dem – men det har aldrig behövts hemma hos oss…

Du behöver:

Ca 16 st:

  • 6 dl glutenfria havregryn (t ex Sempers rena havregryn) eller boveteflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 4 msk oboypulver
  • 250 gram rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl mellangrädde eller grädde
  • kokos att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Bland alla ingredienser utom kokosen i en stor bunke. Vispa sedan med elvisp i ca 10 minuter så att allt finfördelas och blir fluffigt. Tillsätt grädden och vispa ytterligare några minuter.

  2. Ställ in bunken i kylen i 30 min och rulla sen bollarna i golfbollsstorlek. Förvara i kylen!

Back To Top