Roy Fares saftiga morotskaka

När vi bjöd in superduktiga journalisten Thomas Sjöberg till Gazzine för att fika med våra andra journalister, önskade han sig morotskaka. Så jag bakade den här och den blev verkligen helt fantastisk.
När vi bjöd in superduktiga journalisten Thomas Sjöberg till Gazzine för att fika med våra andra journalister, önskade han sig morotskaka. Så jag bakade den här och den blev verkligen helt fantastisk.
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en bakform, 30 x 22 cm och smörj kanterna med smör och mjöla.
Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.
Frosting Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting. Täck kakan med frostingen när den har svalnat.