skip to Main Content

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ugnsbakad Fetaost Med Oregano, Citron Och Tomat

Du måste bara testa den här härliga rätten som passar så bra till hembakat bröd (t ex Vridna baguetter). Tomatsalladen får smak av en citrusdressing som kryddats med oregano och olivolja. Tack vare att rätten står i ugnen innan den serveras är fetaosten precis så där varm och krämig som när den är som bäst.

Du behöver:

  • 1/2 kruka oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 1 silverlök
  • 250 g gula och röda körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 pkt fetaost (à 150 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader

  2. Plocka bladen från hälften av oreganon. Spara resten till garnering.

  3. Skala och riv vitlöken. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna i halvor.

  4. Blanda oregano, vitlök, citronskal, lök och tomater med olivoljan och citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.

  5. Lägg fetaosten i mitten av en ugnssäker form. Lägg toatsalladen på osten och runtomkring. Detta för att osten ska få smak av salladsdressingen.

  6. Sätt formen mitt i ugnen 7-8 minuter.

  7. Till servering:

    Gardera med resten av oreganon. Servera tillsammans med bröd och oliver.

Back To Top