skip to Main Content

Den godaste glutenfria pajdegen

Den Godaste Glutenfria Pajdegen

Jag tycker att glutenfri pajdeg blir godare än pajdeg bakad på vetemjöl. Särskilt gott tycker jag det blir med den här blandningen av mandelmjöl och sesamfrön. Pajskalet kan såklart fyllas med precis det man själv gillar.

Du behöver:

Pajdeg

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 gram skirat smör

Gör så här:

  1. Skira smöret och låt det kallna.

  2. Mixa mandelmjöl och sesamfrön.

  3. Tillsätt fiberhusk och salt. Mixa.

  4. Tillsätt ägget. Mixa.

  5. Tillsätt smöret. Mixa.

  6. Tryck ut degen jämnt och tunt i pajformen och nagga botten med en gaffel. Sätt i kylen medan du gör fyllningen.

  7. Förgrädda pajskalet i 175 graders ugn i ca 5 minuter innan du fyller den med fyllningen.

Back To Top