skip to Main Content

Mekdes gudomliga bananbröd

Mekdes Gudomliga Bananbröd

Min kollega Mekdes bakade det här bananbrödet till oss när vi hade konferens och det gjorde succé bland alla arbetskamrater! Här är hennes fantastiska recept! Och inte nog med att det är supergott – det är typ nyttigt också. Jag vill i alla fall tro det.

Du behöver:

  • 4,t dl vetemjöl (280 g)
  • 1 dl socker (100 g)
  • 1/2 dl farinsocker (50 g) – OBS: inte brun farin strö utan den mjuka varianten
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl växtbaserad mjölk (eller vanlig mjölk)
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljpulver)
  • 3 stora eller 4 mindre mogna bananer (du kan använda upp till 5)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl rapsolja eller annan smaklös matolja
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Pumpafrö för topping

Gör så här:

  1. Värm ugnen i 175°c - under- och övervärme

  2. Häll olja, vaniljextrakt, socker och farinsocker i en bunker och mixa med en ballongvisp

  3. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt i bunken tillsammans med mjölken och mixa med antigen ballongvisp eller slickepott

  4. Mixa vetemjöl, bakpulver, salt och bikarbonat i en annan bunke och sikta ner i bunken med blöta ingredienserna. Mixa ihop med en ballongvisp eller slickepott

  5. Häll äppelcidervinäger i skålen och mixa tillsammans med smeten. Smeten kommer bubbla lite först men det är normalt

  6. Rör hackade valnötterna ner i smeten försiktigt

  7. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och baka i 40-60 minuter eller tills en sticka kommer ren ut när du har stuckit i brödet.

Back To Top