skip to Main Content

En väldigt god sallad med ugnsbakade tomater

Den här salladen är så himla god och passar att äta till det både kött och fisk men också som en egen rätt. Det är så jag oftast äter den.

Du behöver:

  • Blandad sallad
  • Skalad gurka, skuren i halvmånar
  • Ugnsrostad fetaost som smulas över salladen
  • Tryffelmajonnäs i klickar ovanpå
  • Rostade pinjenötter
  • 3 tomater

Olivoljeröran:

  • olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 7 färska, hackade basilikablad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Jag brukar börja med att ugnsbaka tomaterna. Skär tomaterna i halvor och lägg på ett ugnsfast fat. Baka i ugnen i 200 grader. Under tiden ska du göra i ordning olivoljeröran

  2. Skeda röran över tomaterna när de stått 30 min i ugnen.

  3. Baka i ugnen i totalt 45-60 min.

  4. Lägg in fetaosten på slutet så att den gräddas i ca 10 min.

  5. Lägg salladen på ett stort fat. Strö över gurkbitarna och klicka sedan några skedar tryffelmajonnäs över alltsammans. Strö över fetaosten och lägg ut tomathalvorna. Strö över pinjenötter.

Back To Top