skip to Main Content

Vridna baguetter (ur Anna Bergenströms kokbok “Nya Annas mat”)

Vridna Baguetter (ur Anna Bergenströms Kokbok “Nya Annas Mat”)

Om du inte har bakat bröd förut och vill testa så är detta vad du ska baka, så är det bara. Det är gott och nästan omöjligt att inte lyckas med. Men snåla inte på jästiden för det är den som gör brödet så gott.

Du behöver:

  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 gram jäst
  • 2 teskedar salt
  • 11 dl vetemjöl
  • olivolja till gräddning

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en liten mängd ljummet vatten tillsammans med saltet och vispa ut tills jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet och vispa sedan i några deciliter mjöl till. Rör därefter ned nästan allt mjöl med en slev, utom ett par deciliter mjöl som du sparar till utbakningen. Täck bunken med en handduk och låt jäsa ett par timmar.

  2. Häll ut degen på ett välmjölat bord då den jäst färdigt. Dela degen i tre eller fyra delar, utan att knåda. Forma försiktigt delarna till långsmala vridna bröd och placera på en plåt som du smort med riklig mängd olivolja. Låt jäsa under handduk under ytterligare 15 minuter och värm under tiden ugnen till 250 grader.

  3. Grädda bröden i 12-15 minuter och sänk därefter värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 15-20 minuter.

Back To Top