skip to Main Content

Världens godaste chokladbollar

Världens Godaste Chokladbollar

Det här är antagligen världens godaste chokladbollar. Jag menar, det är ju inte första gången jag smakar chokladbollar direkt. Men det bästa med de här bollarna är att de både är supergoda och utan socker. Det enda problemet är att det inte blir så många bollar av en sats så du kommer antagligen att vilja dubbla den rätt snart. Jag fick tips om receptet av Emma som gillar att laga antiinflammatorisk mat.

Om du vill göra ditt liv extra glatt och ljust kan jag tipsa dig om att doppa bollarna i smält, mörk choklad innan du rullar dem i kokosflingor. Tänk bara på att kyla ner dem först – annars faller de lätt isär.

Du behöver:

  • 7 färska urkärnade dadlar
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk raw kakao
  • 1/2 dl riven kokos + 1 dl att rulla i
  • 1 nypa salt
  • 1 skvätt kallt kaffe

Gör så här:

  1. Börja med att kärna ur dadlarna och hacka dem med en kniv. (Om du inte gör det kommer allt gucka ihop sig på ett jobbigt sätt i mixern.) Blanda därefter allt i en mixer.

  2. Forma smeten till små bollar och rulla i kokos.

  3. Kyl dem gärna innan du äter dem.

Back To Top