skip to Main Content

Otroligt smarriga chocolate chip cookies med pumpafrön

Otroligt Smarriga Chocolate Chip Cookies Med Pumpafrön

Det här är mitt nya favoritrecept på chocolate chip cookies. Jag brukar blanda i pumpafrön men de blir goda utan också, alternativt med macadamianötter beroende på hur du gillar dem.

I ursprungsreceptet stod det att smeten skulle räcka till 18 kakor men jag tycker att de blir ännu godare om man gör 9 större kakor eftersom de blir sådär chunky och härliga. Och så använder jag chokladknappar istället för hackad choklad. Jag köper en stor påse på Costco men det går säkert att beställa lite här och där.

Att de är veganska är ett stort plus tycker jag. Baka genast!

Du behöver:

Blanda

  • 150 gram mjölkfritt margaren
  • 90 g (1 dl) strösocker
  • 75 g (1 dl) farinsocker
  • 10 g (2 tsk) vaniljsocker
  • 3 msk kikärtspad
  • 3 g (1/2 tsk) salt
  • 5 g (1 tsk) bakpulver
  • 180 g (3 dl) vetemjöl
  • 150 g mörk choklad
  • 100 g pumpakärnor eller macadamianötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör margarinet med strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt kikärtsspadet och rör ihop så att det precis går ihop med smeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och blanda ihop med sockersmeten. Jag brukar använda händerna.

  2. Grovhacka chokladen om du använder en hel bit och macadamianötterna om du använder sådana. Lägg hälften av chokladen åt sidan så länge och blanda ned resterande choklad och alla nötter/pumpafrön i smeten. Rulla degen till 9 bollar och fördela dem på plåtar.

  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter eller tills kakorna fått färg ute i kanterna. När de kommit ut ur ugnen strör du resten av chokladen över dem och låter dem svalna på plåten. TIPS! Om kakorna har runnit ut kan du skjuta in kanterna mot mitten så att kakan blir knubbigare. Det brukar jag göra.

Back To Top