skip to Main Content

De allra godaste köttbullarna

De Allra Godaste Köttbullarna

Det här receptet från Melker Andersson, är mitt absolut favoritrecept på köttbullar. Jag har gjort bullarna både med och utan ägg och resultatet blir bra oavsett även om ägget gör att de håller ihop lite lättare. Jag serverar dem med potatis, gräddsås och pressad gurka.

Du behöver:

  • 1 kg blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk senap
  • 1 ägg
  • 1 gul lök (finhackad och mjukstekt)
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Stek löken mjuk

  2. Blanda grädde, senap och ströbröd i en bunke. Låt svälla i fem min.

  3. Bland alla ingredienser med gräddblandningen. Låt färsen stå i ca tio min.

  4. Rulla och stek i omgångar i en panna med en rejäl klick smör.

Back To Top