skip to Main Content

Supergod pasta med svamp och västerbottensost

Supergod Pasta Med Svamp Och Västerbottensost

Det här är en av mina favo-pastasåser. I originalreceptet ska man tillsätta 1 tsk tryffelolja på slutet men när jag lagade upptäckte jag att oljan var gammal så jag hoppade över den och resultatet blev fantastiskt ändå.

Du behöver:

4 port

  • 500 g pasta penne
  • 350 gram blandad svamp (jag använde kantareller och skogschampinjoner)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150-200 gram Västerbottensost
  • 2. 2 msk smör och 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Hacka ev lite persilja på toppen

Gör så här:

  1. Rensa svampen och skär i lagom bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.

  2. Stek svampen i smör och rapsolja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare ett par minuter. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll i grädden och låt puttra i tre minuter. Tillsätt osten som får smälta under omrörning.

  4. Blanda ner den kokta pastan i såsen, peppra och strö lite hackad persilja över.

Back To Top