skip to Main Content

Supergoda persiska kycklingwraps som du bara MÅSTE prova!

Supergoda Persiska Kycklingwraps Som Du Bara MÅSTE Prova!

De här wrapsen är så otroligt goda att du bara MÅSTE laga dem! De gör vilken tråkig novemberdag som helst till en fest – jag lovar!

Jag hittade kryddorna ras el hanout och sumak i kryddhyllorna på COOP resp Hemköp.

Du behöver:

Till 4 wraps:

  • 2 rågade tsk ras el hanout
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • havssalt
  • 4 tortillabröd
  • 1 rödlök, tunt skivad i halvmånar
  • granatäpplesirap
  • rucola/babyspenat och granatäppelkärnor till garnering

Yoghurtsås:

  • 1 litet knippe myntablad, finhackade
  • 200 g grekisk youghurt
  • 1 msk mald sumak
  • nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör samman ras el hanout med 4-5 msk olivolja till en pasta i en liten skål. Bred röran på kycklingbitarna och se till att de blir väl täckta. Salta och peppra köttet. Marinera under plastfolie i kylskåp om du har tid.

  2. Rör ihop yoghurtsåsen.

  3. Värm upp en rymlig stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingbitarna i olivolja.

  4. Låt kycklingbitarna vila på en skärträd i några minuter så att köttsafterna dras in. Strimla sedan kycklingen och strö bitarna över bröden med lite rödlök ovanpå. Klicka yoghurt överst, droppa över granatäppelsirap och garnera med rucola/babyspenat och granatäpplekärnor.

Back To Top