skip to Main Content

Världens godaste kikärtsgryta med fetaostkräm

Du behöver:

Kikärtsgryta:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 3 msk curry
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 stavar citrongräs
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar (a 400G) konserverade körsbärstomater
  • 230 g kikärtor (1 burk)
  • 1 msk mango chutney
  • 3 dl extra krämig kokosmjölk
  • 2 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • färsk persilja

Fetaostkräm:

  • Ca 2 dl creme fraiche
  • 1 frp fetaost

Gör så här:

  1. Kikärtsgryta:

    Skala löken och hacka den i små bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek löken mjuk i en gryta med lite olja i på medelvärme. Tärna zucchinin i ganska stora bitar och låt den fräsa med löken en stund. Tillsätt sedan kryddor och tomatpuré.

  2. Fortsätt att steka på medelvärme en stund. Tillsätt sedan körsbärstomater, kikärtor och mango chutney. Låt allt koka upp och småputtra i minst 20 minuter.

  3. Precis innan servering, ha i kokosmjölk och citron och smaka av med salt, peppar och finhackad persilja.

  4. Fetaostkräm:

    Smula ner fetaosten i en skål och blanda ihop den med creme fraiche.

  5. Servera linsgrytan med fetaostkrämen, sallad och ugnsrostade rotfrukter.

Back To Top