Du behöver:
Kikärtsgryta:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 zucchini
- 3 msk curry
- 1 tsk torkad ingefära
- 2 stavar citrongräs
- 1 msk grönsaksbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar (a 400G) konserverade körsbärstomater
- 230 g kikärtor (1 burk)
- 1 msk mango chutney
- 3 dl extra krämig kokosmjölk
- 2 msk citronsaft
- salt och svartpeppar
- färsk persilja
Fetaostkräm:
- Ca 2 dl creme fraiche
- 1 frp fetaost
Gör så här:
-
Kikärtsgryta:
Skala löken och hacka den i små bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek löken mjuk i en gryta med lite olja i på medelvärme. Tärna zucchinin i ganska stora bitar och låt den fräsa med löken en stund. Tillsätt sedan kryddor och tomatpuré.
-
Fortsätt att steka på medelvärme en stund. Tillsätt sedan körsbärstomater, kikärtor och mango chutney. Låt allt koka upp och småputtra i minst 20 minuter.
-
Precis innan servering, ha i kokosmjölk och citron och smaka av med salt, peppar och finhackad persilja.
-
Fetaostkräm:
Smula ner fetaosten i en skål och blanda ihop den med creme fraiche.
-
Servera linsgrytan med fetaostkrämen, sallad och ugnsrostade rotfrukter.