skip to Main Content

Pasta bolognese på högrev

Pasta Bolognese På Högrev

Min favoritbolognese lagas på högrev som får koka tillsammans med vin, balsamico och grönsaker tills köttbitarna faller sönder. Gör en stor sats – det gör nämligen ingenting om det blir över. Dagen efter smakar rätten bara ännu godare.

Du behöver:

Bolognese

  • 900 g högrev
  • 2,5 dl rotselleri
  • 2 morötter
  • 5 schalottenlökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1,5 dl oxfond
  • 1200 g körsbärstomater på burk
  • 4 dl rött matlagningsvin
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar

Till stekning

  • Olivolja
  • Smör

Till servering

  • Din favoritpasta
  • Rikligt med riven parmesan
  • Färsk basilika

Gör så här:

  1. Börja med köttet

    Finputsa högreven genom att skära bort eventuella senor. Skär sedan köttet i kuber som är ca 2x2 cm. Hetta upp en stekpanna och häll i olja och en klick smör. Bryn köttet på hög värme. Lägg över de stekta köttbitarna i en gryta, salta och peppra samt pudra över vetemjöl. Låt grytan med köttbitarna stå vid sidan medan du förbereder resten.

  2. Sen grönsakerna

    Fräs nu grönsakerna någon minut tills de mjuknat något. Lägg grönsakerna i grytan med köttet.

  3. Blanda och låt puttra

    Rör ner tomatpuré i grytan och låt steka i någon minut. Tillsätt balsamico, fond, tomater och vin. Lägg i lagerbladet också och låt puttra på svag värme under lock i 2-3 timmar. Rör då och då så blir det lättare att diska pannan efteråt eftersom såsen inte bränner fast lika hårt i botten. När såsen kokat ihop - tillsätt grädde.

  4. Klart!

    Servera med nykokt pasta, riven parmesan och färsk basilika på toppen.

Back To Top