skip to Main Content

Lammfärsbullar i tomatsås med citron

Lammfärsbullar I Tomatsås Med Citron

Det här är en maträtt som alltid uppskattas av såväl barn som vuxna. Lammfärsbullarna, som smaksatts med citronskal får puttra i tomatsås med färska kryddor.

Du behöver:

Recept för 4 personer:

  • 500 g lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 1/4 dl buljong
  • ca 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar ur kvarn
  • 2-3 msk rivet citronskal
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • färsk timjan

Tomatröra:

  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (a 400 g)
  • salt, svartpeppar, 1 tsk socker

Gör så här:

  1. Lätt ströbrödet i en bunke och slå över buljong eller vatten och åt stå några minuter. Rör sedan om.

  2. Lägg ner färs, salt, peppar, citronskal, ägg, hackad persilja och pressad vitlök. Rör samman till en smidig färs och ställ svalt medan tomatröran görs i ordning.

  3. Fräs löken till tomatröran i olja i en låg och vid kastrull eller gryta. Häll i burktomaterna, salt, peppar och socker. Koka upp och låt röran småkoka utan lock i 8-10 minuter

  4. Forma 12 stora bullar av färsen och lägg i tomatröran. Sjud under lock i ca 15 minuter. Vänd bullarna med en stor sked efter halva tiden.

  5. Strö över timjan och servera med klyftpotatis.

Back To Top