skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Krispigt Och Kryddigt Knäckebröd

Krispigt och kryddigt knäckebröd

Det här knäckebrödet bakade jag när jag skulle bjuda Ivar på middag och det blev verkligen gott. Jag bakade det tunt och skivorna blev riktigt krispiga och smakade härligt av fänkål och kummin. Jag ska definitivt baka det igen!

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Jag heter Anna och har skapat AnnasMat för att bjuda dig på mina allra godaste recept.
anna@gazzine.com

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du behöver:

  • 20 gram jäst
  • 5 dl mjölk eller havremjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 8 dl finmalet rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl + ännu mer mjöl till utbakningen

Gör så här:

  1. Värm upp mjölken till rumstemperatur. Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt honung, sirap och salt.

  2. Mortla kummin- och fänkålsfrön lätt och tillsätt i mjölkblandningen.

  3. Blanda i rågmjölet, lite i taget, fortsätt sedan med vetemjölet. Ta inte den angivna mängden mjöl för givet utan ta lite mjöl i taget och rör ner tills du har en blank deg. Strö mjölet över och låt jäsa i 60 minuter.

  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut runda kakor. Ta ut ett hål i mitten - jag brukar använda en äggkopp som har ett hål som är ca 3 cm i diameter. Kavla med en kruskavel eller nagga med gaffel. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och grädda varje kaka i mitten av ugnen ca 4-6 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna på galler!

Back To Top