skip to Main Content

Det absolut bästa receptet på focaccia

Det Absolut Bästa Receptet På Focaccia

Den här focaccian bakar jag ofta. Ibland har jag rosmarinkvistar på och ibland trycker jag ned fetaost, oliver, soltorkade tomater och annat gott. Som vanligt med sånt här bröd gäller att ju längre jästid desto godare.

Du behöver:

  • 25 g jäst
  • 7 dl kallt vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • ca 1 1/2 olivolja

Strö över:

  • 1 msk flingsalt
  • några kvistar färsk rosmarin, fetaost, soltorkade tomater, oliver eller andra goa grejer

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner lite mjöl i taget (jag brukar använda en visp till de första två decilitrarna för att få bort klumparna) och tillsätt saltet. Låt den lösa degen jäsa väl övertäckt 1-2 timmar eller över natten i kylskåp.

  2. Häll 1 dl olivolja i en långpanna och häll i den jästa degen. Ta lite olja på händerna och dra och vänd degen så att den täcker långpannan helt och känns ordentligt oljig.

  3. Tryck med fingrarna över hela degen så att det blir som små gropar. Ringla över resten av olja och strö över gourmetsaltet. Tryck ned de goa grejerna och l åt degen vila ca 10 min. G rädda sedan i 200 grader ca 30 min.

Back To Top