skip to Main Content

Supergott knäckebröd med anis och fänkål

Supergott Knäckebröd Med Anis Och Fänkål

Jag har fått dille på knäckebröd och bakar det hela tiden. Håller på att testa olika kryddningar och just nu är min favorit anis och fänkål men ska också testa dillfrö snart. Det som är viktigast att tänka på är att kavla tunt och grädda precis lagom länge. Håll koll på kakorna när de är i ugnen så att de inte bränns vid. Det händer så lätt.

Du behöver:

  • 50 g jäst
  • 4 dl rumstempererat vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl grovmalt rågmjöl
  • 1/2 mk anis
  • 1/2 msk fänkål

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt salt, olja och honung.

  2. Blanda ner kryddorna, allt rågmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta till en deg.

  3. Låt degen jäsa minst 30 min.

  4. Lägg degen på mjölat bord och dela den i fyra delar. Dela varje del i 10 bitar.

  5. Kavla med mycket mjöl. Nagga om du vill (behövs egentligen inte).

  6. Lätt kakorna på bakplåtspapper och grädda i 250 graders värme i 5 min.

Back To Top