skip to Main Content

Vit kladdkaka med citron

Vit Kladdkaka Med Citron

Den här goda kladdkakan med vit choklad och citron är mycket god. Receptet kommer från Roy Fares bok “Cake Hero” och jag bakade den i går när vi invigde sommaren hemma hos Ami här i Ljugarn.

Du behöver:

10 bitar

  • 200 gram vit choklad
  • 150 gram smör
  • 3 rumsvarma ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från 1 tvättad citron
  • Smör och kokosflingor till formen

Till servering

  • florsocker att pudra över
  • 250 gram färska blåbär och jordgubbar
  • mjukvispad grädde
  • citronmeliss

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 170 grader. Smörj en rund form, ca 22 cm i diameter, med smör. Strö kokosflingor i botten och på kanterna.

  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll ner det i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ skålen åt sidan.

  3. Vispa ihop ägg, strösocker och salt lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen. Rör ihop vetemjöl och vaniljsocker i en skål och blanda sedan ner det i bunken. Tillsätt citronskalet. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.

  4. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter (tiden varierar beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara). Kakan ska ha en jämn, ljusbrun färg när den är klar. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Pudra på lite florsocker och servera med blåbär och grädde.

Back To Top