skip to Main Content

Snickersrutor (glutenfria och veganska)

Snickersrutor (glutenfria Och Veganska)

De här rutorna är busenkla att göra men verkligen riktigt goda. Att de är både glutenfria och veganska gör det hela ännu bättre. Och nej, jag rekommenderar inte att du serverar dem med koriander (som på fotot…). Jag tyckte bara bilden blev finare med lite grönt på toppen och hade ingenting annat hemma.

Du behöver:

  • 350 gram jordnötssmör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 l cornflakes
  • 1 dl kokosflingor
  • 300 gram mörk choklad

Gör så här:

  1. Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.

  2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Låt detta nästan koka upp på svag värme. Rör om då och då för smeten bränns lätt.

  3. Krossa flingorna lätt. Ta kastrullen från värmen och rör ned de krossade flingorna tillsammans med kokosen.

  4. Bred ut smeten i den bakplåtsklädda formen.

  5. Smält chokladen och bred ut den över kakan.

  6. Låt svalna och skär den sedan i rutor.

Back To Top