skip to Main Content

Brownietårta med chokladfudge

Brownietårta Med Chokladfudge

Värdens chokladigaste tårta består av browniebotten med överdrag av krämig chokladfugde. Ingenting är godare än detta!

Tårtan är riktigt mäktig och räcker till 6-8 personer.

Du behöver:

Browniebotten

  • 80 g smör
  • 80 g mörk choklad
  • Drygt 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl

Chokladfugde

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 80 g mörk, hackad choklad
  • 50 g smör
  • 50 g hackad mjölkchoklad

Gör så här:

  1. Browniebotten

    Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 16-18 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir kakan enklare att lossa.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Tillsätt chokladen så att den smälter med smöret. Tillsätt sockret.

  4. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda sedan i vetemjölet.

  5. Häll smeten i formen och baka i 15-20 minuter i ugnen. Den ska vara lite kladdig när du tar ut den ur ugnen.

  6. Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli kall.

  7. Chokladfugde

    Koka upp vispgrädde, socker, sirap och mörk choklad och låt småkoka i 15 minuter. Rör så lite som möjligt för att undvika att fudgen sockrar sig.

  8. Rör ner smöret och till sist mjölkchokladen så att den smälter helt och det blir en jämn och glansig glasyr.

  9. Häll fudgen över den svala brownien och låt stelna i kylen i minst 5 timmar.

  10. Servera med en klick vispad grädde!

Back To Top