skip to Main Content

Den godaste vegetariska lasagnen

Den Godaste Vegetariska Lasagnen

När jag bodde i Australien brukade min korridorskompis Shane laga en helt fantastisk lasagne enligt ett recept han fått av sin mamma. Shanes lasagne var helt otroligt god men jag bad tyvärr aldrig om receptet. Det här receptet är det närmaste jag har kommit och den är inte så dum den heller.

Du behöver:

Röd sås

  • 2 morötter
  • 2 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyfor
  • 1 röd chili
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • blad från en halv kruka basilika

Fyllning

  • 250 g fryst bladspenat
  • 200 gram fetaost
  • 8-10 lasagneplattor

Bechamelsås

  • 2 msk smör
  • drygt 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • riven ost att strö över lasagnen

Gör så här:

  1. Skala morötterna och skär dem i korta stavar. Skär zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka. Hacka också chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i olja. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.

  2. Fördela en tredjedel av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten och krama ur all vätska och lägg hälften i formen. Strö hälften av den smulade fetaosten över. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst häller du bechamelsåsen och ett lager röd sås samt riven ost.

  3. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.

Back To Top