skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Lammfärsbullar I Tomatsås

Lammfärsbullar i tomatsås

Jag älskar de här stora lammfärsbullarna som smaksätts med citronskal och timjan och får puttra i tomatsås. Receptet kommer från Anna Bergenströms kokbok ”Under Valnötsträdet” och vi brukar äta dem till rostade rotfrukter (potatisklyftor, jordärtskockor och palsternackor)

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Jag heter Anna och har skapat AnnasMat för att bjuda dig på mina allra godaste recept.
anna@gazzine.com

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du behöver:

Lammfärsbullar för 4 personer

  • 500 gr lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 1/4 dl buljong eller vatten
  • ca 1,5 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar ur kvarn
  • 2-3 msk rivet citronskal
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite färsk timjan

Tomatröra

  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 gram)
  • salt, svartpeppar, 1 tsk socker

Gör så här:

  1. Lägg ströbrödet i en bunke och slå över buljong eller vatten och låt stå några minuter. Rör sedan om i ströbrödet.

  2. Lägg ner färs, salt, peppar, citronskal, ägg, hackad persilja och pressad vitlök. Rör ihop alltsammans till en smidig färs. Ställ svalt medan du gör i ordning tomatröran.

  3. Fräs löken till tomatröran i olja i en låg och vid kastrull eller gryta. Häll i burktomaterna, salt, peppar och socker. Koka upp och låt röran småkoka utan lock i 8-10 minuter.

  4. Forma ca 12 stora bollar av färsen. Lägg ner dem att sjuda i tomatröran. Sjud under lock i ca 15 minuter. Vänd bullarna med en stor sked efter ungefär halva tiden. Strö över färsk timjan. Servera mer ugnsrostade rotsaker.

Back To Top