skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Supergod Granola

Supergod granola

Man läser överallt att det är busenkelt att göra sin egna granola och visst – det är ju inte särskilt svårt att blanda alla ingredienserna MEN det är väldigt lätt hänt att man bränner hela satsen i ugnen. Därför är mitt viktigaste tips att du håller koll på plåten i ugnen och rör ofta. Lycka till!

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Jag heter Anna och har skapat AnnasMat för att bjuda dig på mina allra godaste recept.
anna@gazzine.com

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du behöver:

Blanda i en kastrull och värm

  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 0,5 msk flytande honung
  • 0,5 dl rapsolja

Blanda i en annan bunke

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 dl hackade valnötter

Efter rostning i ugn

  • 0,5 dl kokoschips

Gör så här:

  1. Gör så här

    Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda de våta ingredienserna i en kastrull och värm upp.

  3. När vätskorna är uppvärmda - rör ner dem i bunken med de torra ingredienserna och rör om.

  4. Fördela granolablandningen på plåten med bakplåtspapper och sätt i ugnen.

  5. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Rör runt då och då så att granolan inte bränns vid.

  6. Ta ut den rostade granolan och låt svalna. Blanda sedan ned kokoschipsen. (Om du önskar granola med russin blandar du i 0,5 dl russin också.)

  7. Förvara granolan i en lufttät burk.

Back To Top