skip to Main Content

Godaste pannkakorna

Godaste Pannkakorna

När jag en gång var med Vera i fjällen på ett slalomläger förberedde jag lunchmatsäcken på morgonen och la i bilen för att ha till hands till hemresan. Jag lagade pannkakor som jag bredde lite hallonsylt på och rullade ihop och la i smörgåspapper. De fyra sista pannkakorna la jag mjölkchoklad på. När den andra sidan av pannkakan gräddades la jag fyra rutor choklad på halva pannkakan och lät chokladen smälta. Sedan rullade jag ihop pannkakan och la i smörgåspapper. Medan Vera åkte klart sin tävling förvarade jag pannkaksrullarna i den kalla bilen och när vi skulle åka hem hade chokladen, till vår förtjusning, stelnat. Resultatet var fantastiskt! Alla måste någon gång i livet prova detta! Receptet kan dock, såklart, användas även om du inte gör chokladpannkakor. Det är verkligen det bästa receptet på pannkakor.

Du behöver:

Pannkakssmet

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3+3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk chiafrön

Gör så här:

  1. Vispa 3 dl mjöl med 3 dl mjölk. Tillsätt salt och chiafrön.

  2. Tillsätt 3 ägg och 3 dl mjölk.

  3. Vispa tills det inte är några klumpar.

  4. Grädda i en panna med smält smör eller rapsolja.

  5. Chokladpannkakor

    När du gräddat den ena sidan och sedan vänt pannkakan är det dags att lägga på några rutor choklad. Låt chokladen smälta och smeta ut chokladsmeten på pannkakan. Rulla sedan ihop pannkakan och lägg på tallrik för att svalna. Undvik att få choklad i pannan.

Back To Top