skip to Main Content

Supergod, knäckig paj med äpplen

Det här tycker jag är det bästa receptet på äppelpaj av smuldegstyp. Servera med vaniljsås!

Du behöver:

  • 3-6 äpplen
  • 150 gram smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skala äpplena och skär dem i lagom stora skivor.

  3. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ned alla de övriga ingredienserna.

  4. Lägg äppelbitarna i formen och pudra kanel över.

  5. Klicka ut smuldegen över äpplena och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllene.

Back To Top