skip to Main Content

Den allra godaste champinionsoppan

Den Allra Godaste Champinionsoppan

Den här champinionsoppan är krämig och fantastiskt god och liknar en soppa som jag en gång åt på underbara Sibiriens soppkök på Roslagsgatan i Stockholm. Den går fort att göra också och alla som jag har bjudit den på har älskat den.

Sex personer:

Du behöver:

  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl konc grönsaksfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk kallt vatten
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Grovhacka champinjonerna men spara eventuellt två-tre svampar till dekoration. Skala och hacka löken. Fräs alltihopa i smör eller olja i en stor kastrull.

  2. Tillsätt timjan, grönsaksfond, grädde och mjölk och koka i 10 minuter utan lock.

  3. Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer.

  4. Skiva de tre svamparna som återstår och stek i smör. Smaka av soppan med salt och peppar och toppa med den stekta svampen.

Back To Top