skip to Main Content

Oemotståndligt naan-bröd!

Oemotståndligt Naan-bröd!

Hembakat naan-bröd är lättare att baka än man kanske tror och blir så otroligt gott att du kommer att vilja baka det igen och igen. Jag brukar grädda mina bröd i två stekpannor samtidigt för att få lite fart på baket och det krävs viss synkronisering av pannor och kavling men resultatet är verkligen värt det.

Du behöver:

  • 1 pkt torrjäst (det funkar också med ett paket vanlig jäst, 50 gram)
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk honung eller socker
  • 1 ägg
  • Garnering: smält smör och pressad vitlök, färsk koriander och/eller hackad persilja

Gör så här:

  1. Blanda ut torrjästen med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Rör om. Använder du färsk jäst så smular du ner den i bunken utan mjöl och rör ut i fingervarmt vatten.

  2. Tillsätt nästan allt mjöl (spara ca 2 dl), salt, olja, ägg, honung eller socker och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Tillsätt eventuellt extra mjöl mot slutet så degen släpper från kanterna.

  3. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (det tar cirka 40-60 minuter).

  4. Stjälp upp degen till naan-bröden på bakbordet och dela i åtta delar. Knåda varje bit och rulla ihop varje degbit till en bulle. Kavla eller platta därefter ut bullarna till 3-4 mm tjocka tjocka rundlar ca 15-20 cm i diameter.

  5. Värm en stekpanna till max temperatur

  6. Baka bröden 3-4 minuter på varje sida i stekpannan.

  7. Vid servering penslar du bröden med smält smör och strör över lite salt - gärna flingsalt. Själv tycker jag om att ha hackad vitlök i smöret samt hackade örter som persilja eller koriander. Ät direkt!

Back To Top