skip to Main Content

Gott, nyttigt och lättbakat glutenfritt fröbröd

Gott, Nyttigt Och Lättbakat Glutenfritt Fröbröd

Det här goda brödet åt jag för första gången hemma hos familjen Schröder i Ljugarn och jag tyckte det var helt fantastiskt. Jag gick såklart genast hem och bakade det själv och överraskades av att det var så enkelt. Sedan dess bakar jag det ofta och jag varierar innehållet. Ibland tillsätter jag quinoa, chiafrön eller ökar på pumpafröna och minskar på solroskärnorna. Det här är dock mitt standardrecept som jag utgår ifrån. Skippa kryddorna om du vill!

Du behöver:

Ca 10 små bröd

  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl kokande vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk brödkrydda (färdig kryddblandning)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på cirka 140 grader och lägg sedan ut bakplåtspapper i samma stolek som din plåt på en arbetsyta.

  2. Blanda ihop alla ingredienser och bred ut en del av smeten på bakplåtspappret.

  3. Lägg ett bakplåtspapper över degen och platta ut med handen eller en kavel till ett tunt lager över hela pappret.
 Jag brukar kavla riktigt tunt eftersom jag tycker att det blir godast.

  4. Strö över flingsalt.

  5. Skär med vass kniv eller pizzaskärare degen i lagom bitar. Brödet blir då enklare att bryta till fina bitar när det gräddats.

  6. Grädda i cirka en timme och en kvart i nedre delen av ugnen.

  7. Bryt isär brödet efter markeringarna som du gjort med kniven.

Back To Top