skip to Main Content

Fluffiga hamburgerbröd som du bara måste testa

Fluffiga Hamburgerbröd Som Du Bara Måste Testa

Här är ett recept (från grymma Jonas Cramby) på hamburgerbröd av brioche-typ som kommer förhöja alla dina framtida hamburgare. Receptet kan tyckas omständligt men jag lovar att det är värt jobbet. Tänk på att degen ska jäsa två gånger – en gång i bunken och en gång på plåten så påbörja hamburgerbrödsprojektet i god tid.

Du behöver:

Ca 8 bröd

  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 3 msk ljummen mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • 2,5 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2,5 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • sesamfrön

Gör så här:

  1. Bland vatten och mjölk med jäst och socker. Låt blandningen stå i 10 minuter.

  2. Vispa 1 ägg så att det blir en fluffig smet.

  3. I en stor skål blandar du sedan mjölet och smöret med händerna som om du skulle gjort en smulpaj. Blanda ner jästvätskan, saltet och det vispade ägget tills du har en deg som är lite kladdig (men det är så det ska vara). Knåda degen ordentligt och jäs under duk i 1-2 timmar.

  4. Dela degen i 8 delar och forma till små, runda, fina bollar.

  5. Lägg på en inoljad plåt (jag brukar använda olivolja) eller en plåt med bakplåtspapper och åt jäsa under handduk 1-2 timmar till.

  6. Sätt ugnen på 200 grader. Om du är extra ambitiös fyller du en form fylld med vatten längst ner.

  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg + 1 tsk vatten. Toppa med sesamfrön och baka tills bullarna är gyllenbruna (ca 15 minuter).

  8. Låt svalna en stund innan servering.

Back To Top