skip to Main Content

Zucchiniplättar med myntayoghurt

De här plättarna är så otroligt goda att du bara måste prova dem!

Du behöver:

Ca 12 st

  • 350 g zucchini
  • 3 salladslökar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1/2 dl färska kryddor efter smak (går att skippa)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • neutral olja till stekning

Myntayoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • pressad vitlök
  • färsk mynta

Gör så här:

  1. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag och krama ur vätskan. Medan den rinner av vispar du ihop mjöl och ägg i en bunke. Tillsätt zucchinin, finhackad salladslök, smulad fetaost, färska kryddor, salt och peppar.

  2. Stek i rikligt med olja, ca 2 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Servera med myntayoghurt.

Back To Top